Restaurare si Conservare

Catedrala “Sf. Haralambie”, Măgurele

Proiectare și execuție lucrări de restaurare și conservare a Catedralei Sfântul Haralambie conform proiectului „Restaurare, consolidare, protecţie şi conservare a Catedralei Sfântul Haralambie din Municipiul Turnu Măgurele”.

Detalii

Restaurare si conservare biserica

Restaurarea elementelor artistice

Refacerea si modernizarea instalatiilor electrice, termice, electrice

Realizarea unui sistem de iluminat arhitectural exterior si a unui iluminat adecvat interior

Informații Proiect

In centrul orasului Turnu Magurele se afla acest locas de cult inchinat Sfantului Haralambie. Biserica a fost ridicata in memoria celor care s-au jertfit in 1877 pentru independenta Romaniei. Catedrala, a fost construita pe locul unei vechi bisericute intre anii 1900-1905, dupa planurile arhitectului francez Andre Lecomte de Nouy, care a imprumutat motive arhitectonice de la biserica manastirii Curtea de Arges.
Prin proiect se propune reamenajarea incentei si a bisericii in vederea introducerii obiectivului de importanta nationala si amplasta intr-o zona incarcata instoric, in circuitul turistic.

Client: Asocierea UAT Municipiul Turnu Magurele – Parohia Sfantul Haralambie

 

Tip proiect: Restaurare și consolidare

Consolidare și restaurare : Eliminarea igrasiei , Preluarea efectelor împingerilor din arce neechilibrate, Îmbunătățirea performanțelor seismice, Reparații structurale locale, Intervenții arhitecturale

Urmare aplicării acestor soluții se propune reeditarea unui monument de arhitectură, cu păstrarea formelor și materialelor originare și redarea acestuia în circuitul cultural.

Alte proiecte

Casa Dianu

Restaurare, consolidare și dotare

Biserica Telești

Restaurare și consolidare

Mausoleul Ecaterina Teodoroiu

Restaurare, iluminat arhitectural și amenajare peisagistică

Engineering your ideas with us

office@rasub.ro
+40 249 410 300