Restaurare, Consolidare si Dotare

Monument istoric “Casa Dianu”

A fost locuința familiei Dianu, un neam de moșieri numeros și binecunoscut în Craiova începutului de secol XX, care a dat însă și o serie de intelectuali (magistrați, profesori și scriitori – frații Constantin N. Dianu și Dumitru N. Dianu, Costel Dianu, Romulus Dianu), dar și comercianți (Ioan Dianu). Ulterior, clădirea a fost sediul Școlii de Artă „Cornetti”, iar în prezent se află în proprietatea Consiliului Județean Dolj, sub administrarea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Detalii

Consolidarea structurii cladirii

Restaurarea și conservarea componentelor artistice

Transformare in muzeu al cartii si exilului romanesc

Informații Proiect

În prezent, clădirea se află în proprietatea Consiliului Județean Dolj, sub administrarea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, după ce a fost sediul Școlii de Artă „Cornetti”

Noul muzeu va beneficia de documentele și volumele de carte donate de academicienii Basarab Nicolescu, Dinu C. Giurescu și Dan Berindei, pentru care vor fi amenajate săli speciale. Muzeul va cuprinde și fonduri de carte, precum și mobilier ce au aparținut lui Mircea Eliade, biblioteca și fondul personal al lui Leonid Mămăligă, dar și Arhivele Cenaclului de la Neuilly și ale Asociației Hyperion.

Client: Consiliul Județean Dolj

 

Tip proiect: Restaurare, consolidare si dotare

Se vor executa lucrari de consolidare si restaurare. Operațiunile de reabilitare și restaurare propuse prin proiectul realizat de SC Getrix Sa pleacă de la necesitatea consolidării structurii clădirii concomitent cu protejarea, restaurarea și conservarea componentelor artistice interioare de la nivelul scafelor și a altor elemente de décor (sobe, vitralii, oglinzi venețiene, uși cu decorațiuni etc).

Alte proiecte

Biserica Telești

Restaurare și consolidare

Catedrala Măgurele

Restaurare și conservare

Mausoleul Ecaterina Teodoroiu

Restaurare, iluminat arhitectural și amenajare peisagistică

Engineering your ideas with us

office@rasub.ro
+40 249 410 300